Tecnologia digital

En aquesta darrera PAC, hem hagut de compartir la feina amb la resta de companys de l’aula, cosa que ens ha donat una nova perspectiva sobre l’ús de les tecnologies digitals. El fet de valorar el procés seguit per altres grups a partir del seu projecte wiki i del que es reflecteix als blogs, ens ha fet adonat de la importància de portar el diari de treball d’una manera ordenada i sistemàtica.

En aquest PAC, doncs, hem tornat a fer ús intensiu de l’espai de grup i del Fòrum de l’assignatura, per comunicar-nos no només entre nosaltres, sinó també amb els membres dels altres grups. Hem tancat la nostra feina amb ZOTERO, elaborant la webliografia, i hem seguit treballant amb els darrers retocs de la wiki i amb el blog.

Pel que fa a ZOTERO, crec que al llarg de l’assignatura hem descobert una eina potentíssima que ens pot ser de gran ajuda en el futur. Al principi, se’ns feia una mica estrany i no enteníem ben bé perquè ens podia servir, però quan ens hem anat familiaritzant amb les seves funcions bàsiques, ens hem adonat que valdrà la pena dedicar-hi una mica d’atenció i aprendre el seu funcionament en profunditat.
Pel que fa a la wiki, suposo que tots estarem d’acord en què hem descobert una eina de treball interessantíssima i amb molt de potencial a nivell acadèmic. Ha estat un plaer fer un primer tast d’aquesta plataforma digital, senzilla i de gran utilitat.

El blog, que al llarg de l’assignatura ens havia semblat una mica rígid i amb poques possibilitats d’interactuació, ha cobrat sentit en aquesta darrera etapa, quan hem hagut de valorar la feina feta pels altres grups. Realment, ha estat una referència importantíssima per entendre el procés realitzat pels altres grups, i un mirall diàfan de com ha funcionat la comunicació entre els membres d’un equip.

En definitiva, aquesta darrera etapa del procés ens ha permès girar els ulls vers el treball realitzat durant el curs i copsar la coherència del procés. L’assignatura, doncs, ens ha servit per posar-nos en òrbita a nivell de tecnologia digital en el camp de la comunicació i el treball en grup. De ben segur que ens serà de gran utilitat en la nostra carrera a la UOC i, encara que ha estat només un tast, ens ha servit per perdre la por a la màquina i donar-nos ànims per llançar-nos a l’aventura.  

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Autoavaluació del projecte. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Tecnologia digital

  1. Confesso que, en els inicis, la il·lusió per conèixer les eines que ens oferia l’assignatura es barrejava amb certa incredulitat. Ara, transcorregut el temps d’aprenentatge, puc dir que em sent segur en els entorns proposats. La tasca docent que el nostre consultor, en Jordi, ha portat amb solvència i dedicació (no pretenc fer cap panegíric ensabonador) ens ha permès avançar en el coneixement d’un món que, per la meva part, reconec que no havia tractat com devia. Per a la persona entesa, de segur, les habilitats mostrades a “Competències TIC” li semblaran rudimentàries, però per als que èrem gairebé profans en la matèria -com és el meu cas- ha estat un veritable descobriment. Altrament, ha estat de gran ajut observar les evolucions dels altres companys i, sobretot, com hem desenvolupat l’estratègia d’aprenentatge des del GRUP PERSÈFONE.

  2. giselagali ha dit:

    Coincideixo amb el que diu en David quant a la utilitat de les eines digitals. Crec que hem pogut conèixer les possibilitats que ens ofereixen i hem pogut superar -parlo per mi- del prejudici que teníem. Amb relació al que ha dit en Pau, sí que és cert que en veure les wikis dels companys hem ampliat, en certa manera, aquest univers; però pel que sí que ens ha servit és per comparar la nostra feina amb la dels altres i veure que no ho hem fet pas malament… 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s