Comiat

S’acaba el semestre i amb ell, inevitablement, el GRUP PERSÈFONE, nascut al si de l’assignatura Competències TIC del Grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC. En aquest moment de l’adéu no podem amagar —de debò!— certa recança per la fi d’uns mesos intensíssims d’experimentació, aprenentatge, treball i, sobretot, relació personal de quatre estudiants units sota el nom de la deessa grega, no tan maligna malgrat ser la reina dels inferns. Va ser raptada per Hades, i de Koré —donzella— esdevingué Persèfone, però cada primavera, segons el culte dels antics, ha de tornar per a fer possible la germinació dels cultius. Com Persèfone, si ens permeteu el símil, nosaltres us deixem, de moment, però tornarem a ser amb vosaltres a la primavera, en una nova aventura d’adquisició de coneixement. De segur, ens trobareu en alguna altra assignatura i l’esperit de col·laboració conreat al llarg d’aquest semestre (2011-2012), dedicat a l’aprenentatge de les TIC, tornarà a brollar.

Com a estudiosos del món clàssic, permeteu-nos remembrar una frase de Ciceró (Philippicae, 14-32), que volem figuri com a  frontispici del nostre comiat, la qual resumeix perfectament què sentim en acabar la nostra activitat de grup: “brevis a natura vita nobis data est; at memoria bene redditae vitae sempiterna” (breu és la vida que la natura ens ha donat; però el record d’una vida ben aprofitada és etern).  Efectivament, ha estat breu la vida de PERSÈFONE, però el record d’un temps ben aprofitat romandrà en cadascú de nosaltres en l’esdevenidor.

La interacció entre els membres del grup —cal destacar-ho— és la part més positiva. No podem obviar les dificultats, que n’hi ha hagut, però —i ens felicitem per això— les hem sabut superar. Des de la constitució, el grup ha pres vida pròpia i això ha ajudat molt a assolir els objectius del treball a realitzar i, alhora, acomplir amb les obligacions de l’assignatura. Els problemes no han sorgit perquè mai no hem volgut que apareguessin i enterbolissin una activitat col·lectiva que, en cas de ser conflictiva, hauria afectat el capteniment individual de cadascú de nosaltres en l’assignatura. Així, en la balança final de la nostra activitat només podem parlar en positiu de la nostra relació i treball resultant.

No hem badat, però al llarg del procés han sorgit dubtes. El nostre punt feble, principalment, ha estat l’administració del temps. Cada PAC ha significat un repte i, a vegades, hem sofert atabalament per la necessitat de respectar els terminis. Bé, finalment, les obligacions han estat acomplertes, en temps i forma. El nostre punt fort ha estat l’adequació de les nostres capacitats al tema a tractar, la qual cosa ens ha permès desenvolupar una wiki que, un cop finalitzada, ens enorgulleix. Esperem que la persona que s’hi acosti, http://326870.uoc.wikispaces.net, gaudeixi de la informació que li oferim i, sobretot, arribi a copsar la importància encara avui de la mitologia clàssica en els temes de la literatura europea moderna.

Evidentment, les possibilitats de millora podrien ser infinites. Nosaltres només hem ofert un tast del tema tractat, si aquest fos desenvolupat en tota l’extensió que requeriria. Ara bé, ens hem adaptat a les exigències de l’assignatura, sense oblidar mai que el nostre treball forma part de les estratègies d’ensenyament-aprenentatge que desenrotlla la UOC. Per dir-ho d’una manera senzilla: aprendre mitjançant un tema atraient, que encoratgés el nostre anhel de saber.

Arriba, doncs, l’hora de l’adéu, o millor dit, d’un fins aviat. Nosaltres hem acabat un cicle, ara comença el dels futurs estudiants de l’assignatura. Si la nostra experiència us pot ajudar, aleshores haurem acomplert un doble desig: el d’aprendre nosaltres i el de col·laborar amb l’aprenentatge d’altres persones. Ens veiem, quan vulgueu, per la casa comuna de coneixement que és la UOC.

PERSÈFONE     ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Autoavaluació del grup, Autoavaluació del projecte, correcció i millora, Metodologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s